Wednesday, April 13, 2011

Luahan Seorang Kawan~

Dlm idop kite ni ade 2 bnda yg kite takleh lari drp minda n pikiran kite, iaitu family n kawan. Kat situ la byk punca masalah korang berlaku. Bertekak ngan family smpai lari dr umah (bnda ni penah jd kat aku..tp skrg dah oke), bertekak ngan kwn2 smpai bergaduh bertumbuk (xpenah jd lg~ mintak2 la dijauhkn~~). Tp bnda2 camni la yg akan buat korang ingat smpai mati.


Smua org ade kwn, n aku percaye, ade yg masih tercarik2 kwn yg korang percaye smpai mati atau bahasa mudah, kwn karib (Aku dah jumpe, korang?). Bkn senang nk carik kwn yg btol2 blh kite percaye sbb bkn smua org ikhlas nk berkawn ngan kite. Ade ssetengah hamba Allah ni nk kwn utk kepentingan diorg je..


Penah x korang rasa bile ade kwn yg korang percaye sgt, tetibe je wat taik kat korang?. Panas hati bro..rasa mcm korang kena kencing je.. Tp selagi korang blh percaye kat kwn2, korang percaya la smpai mati. Bkn senang nk carik kwn yg btol2 blh same2 sudah senang. Susah gile nk jumpe~~


Conclusion-nye~ (Chewah~~).. Ape yg aku nk smpaikan kat sini, hargailah kwn yg ade kat sekeliling korg. Bkn susah nk hargai kwn, lepak minum ramai2 ngan kwn2 pon dah kire baek. Toksahla berkire sgt ngan duet ke..rokok ke.. Duet x mampu nk beli kwn~ Korang penah dengar ke kwn blh beli kat kedai2 runcit?? "bang, nk beli kawan sekilo.." xde kan? Ingat la, 1 hari nnit bile korang da tua, (mcm la aku ni tua sgt~~) dah x larat, bile dngar je kwn2 korang meninggal, ape yg korang pikir time 2? Memory ngan kwn2 taw! Aku pon blh trbayang camne la prasaan ak time 2. Ade ke korang tunjukkan pnghargaan korang kat kwn2? renung2kan la..


Tp yg penting, korang rasa hepy bile dok ngan kwn, dpt gelak sesame, mnangis sesame(jgn nangis dpan khalayak rmai~ malu beb..) Walaupon diorg brjauhan ngan korang, walaupon skejap je korang dpt jmpe, tp ingat la..byk pngalaman pahit manis yg korang kongsikan brsame dan kekal dlm memory korang..


2 comments :

XieRza FieRa said...

Sy termasok dlm kateg0ri kwn awk x????
ngee~~~(^_^)v

Zoul Yahya said...

mesti la.. every1 is my fren~ :)

Rakan2ku