Thursday, April 09, 2015

Jelajah : Taman Awam Lagun Kuala Ibai, Kuala Terengganu


Setelah dua minggu aku outstation kat sini, baru la boleh rasa jalan-jalan..adeh! Takpe la, janji ada jugak pengalaman aku jalan-jalan kat Kuala Terengganu ni! Hehe! Aku rindu sangat nak mandi swimming pool, last time aku mandi swimming pool masa Family Day kat Awana Kijal bulan lepas. Bila aku surf internet pasal swimming pool kat area Kuala Terengganu, aku terkejut pasal tempat yang aku pergi ni dekat gila dengan rumah yang aku duduk! Cuma ambil masa dalam 10 minit je! What!? Kalau aku tahu dari awal, hari-hari aku pergi! hmmm.. nasib badan..

Taman Awam Lagun Kuala Ibai, tu la tempat yang aku pergi kali ni. Memang best tempat ni, kawasan yang menghadap pantai.
Memang nyaman duduk kat sini. Banyak kemudahan yang disediakan untuk orang yang berkunjung kat sini. Dah la banyak kegiatan sukan yang korang boleh main! Korang boleh main bowling, squash, ping pong, badminton, gymnasium, mandi swimming pool.. dan yang suprise kat sini, ada kandang kuda, dan korang boleh menunggang kuda kat sini! Wow!

Tapi aku masih lagi ikut plan aku, mandi swimming pool! Yeahhh! hehe! Tempat bersukan ni dibuka dari pukul 8.30 hingga 7 malam. Malam tak buka rasanya. Harga untuk bersukan pun memang berpatutan! Kalau korang nak main ping pong, cuma RM12 je untuk 2 jam. Bowling cuma RM5 untuk 1 permainan, squash cuma RM18 untuk 2 jam, badminton cuma RM20, gymnasium RM5, bola jaring RM20 je, dan yang paling penting, swimming pool cuma RM8 seorang, berenang la korang sampai kembung! Hahaha!

Kalau korang ada plan nak melawat Kuala Terengganu, ni adalah salah satu tempat yang patut korang pergi. Memang takkan menyesal beb! Meh aku belanja sikit gambar yang sempat aku ambil buat tatapan korang.tenang je kat sini..


Ready!? Terjun!!!!

Jom siapa nak lawan bowling dengan aku?


Harga dah ada, so bila lagi korang nak datang sini?No comments :

Rakan2ku